Zdraví

Vnímáme, že moderní člověk využívá jen zlomek možností imunity a regenerace lidského těla. Naším záměrem je tento potenciál poznávat a učit se ho v sobě rozvíjet. Přejeme si jíst a pít jen to, po čem je nám nejlépe, věříme v léčivou sílu přirozeně vypěstovaných surovin a stejnou důležitost má pro nás radostný pohyb a přístup k sobě samému. Náš denní chléb je ovoce, kombucha a microgreens nám dávají životní mízu a po veganských hostinách s nafermentovanými dary jsme králové večerů.

 

FruityDay

small.jpgTřetím rokem se věnujeme nízkotučné čerstvé stravě a to jak na vlastní kůži, tak v projektu FruityDay. Našim záměrem je sdílet informace, recepty a zkušenosti vycházející z high-carb-low-fat-raw-vegan diety a zároveň v tomto duchu vyrábět a prodávat jídla, zákusky a nápoje. Věříme, že se brzy tento způsob stravování bude rychle rozšiřovat, protože od doby kdy naše dny začaly být ovocné, se cítíme nejzdravěji a nejsilněji.

www.FruityDay.com

 

KombuChaman

kombucka.jpgOd založení Vily se v ní množí a vytváří dary tradiční fermentovaný čaj kombucha. Díky síle a blahodárnosti symbiotických bakterií, díky Hynkovu nadšení pro vytváření nápojů a díky jejich oblibě ve Vile, se rodí značka KombuChaman. S rozinkovou a datlovou kombuchou jste se mohli seznámit v reastauraci Secret of Raw nebo ve Vile Flora a jejích stáncích. Záměrem projektu je navrátit slávu a kvalitu nápojů a medicín z kombuchy do našich zemí.

Produkty projektu KombuChaman

 

MicroFarma

xxx-9s.jpgDo Vily přichází jaro minimálně 12x do roka, když vzklíčená semínka promění kuchyň svým nejzelenějším životem. MikroFarma je prostor péče o růst mladých výhonků a zároveň projekt pro jejich sdílení. Do pěstování microgreens se nyní pustili Kuba s Míšou, nejen protože milují vilalitu křupavé slunečnice a nástřel odšťavněné pšenice, ale také chtějí mít tyto blahodárné lokální zeleninky ve stále nabídce Vily Flora a blízkých restaurací. - Projekt Microfarma nyní čeká na nový nádech :). 

www.MicroFarma.cz

 

Fermented Power

12467951_10153617768104342_1208204577_n.jpgV létě 2015 jsme objevili kouzlo kvašení. Uchvátila nás jemnost i výraznost fermentovaných semínkových a oříškových zálivek a sýrů, kvašeného zelí, okurek, mrkve, hub. Jedli jsme poloviční porce a cítili se dvojnásobně silní a bystří. Během jednoho týdne se nám jídelníček otočil o 108° a hned jsme věděli, že chutě fermentovaných super jídel změní svět. Brzy jsme pochopili, že už se tak dávno stalo! Každý národ má u kořenů tradic kvašená jídla i nápoje. Fermentace je základním prvkem trávení všech živočichů i rostlin. Kde je život, jsou i bakterie. Co si dnes dáte zkvašeného?